Frankrike

Rasteau, Södra Rhône

Domaine les Aphillanthes

Domaine les Aphillantes består av 37 hektar mark runt byarna Travaillan, Cairanne et Sérignan norr om Gigondas i södra Rhône.

Daniel Boulle är fjärde generationen vinodlare och tog över domänen 1987 och nu driver han verksamheten tillsammans med sin fru Hélène. Fram till 1999 sålde de all sin frukt till kooperativ i trakten, men Daniel som under alla år sedan starten medvetet arbetat för att renodla och höja kvaliteten på sin frukt, ansåg då att de nått så långt i det arbetet att det var slöseri med högkvalitativa druvor att sälja till kooperativ som blandar frukt från många odlare och kvaliteter. Daniel och Hélène bestämde sig för att börja producera sina egna cuvéer. Daniel är en hängiven jagare vilken lyser igenom i den stil han producerar viner. Hans viner är genomgående kraftiga och generöst fruktiga utan att för den delen förlora i balans. Passar utmärkt till vilt och andra kraftiga maträtter.

2000 byggde man ett nytt vineri och sedan 2002 arbetar man enligt biodynamiska principer.

Toppvinet Rasteau 1921 har blivit en favorit på den Svenska marknaden. Vinet får år efter år väldigt fina omdömen både i Sverige och i den internationella vinpressen och karakteriseras av mörk frukt, bra struktur och en balanserad kraft.

Viner från Domaine les Aphillanthes